ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Zdravilna.....Črna kumina

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 14 Jul 2017 18:48    Naslov sporočila: Zdravilna.....Črna kumina Odgovori s citatom

Zdravilna.....Črna kumina



Podrobnosti

Okrepite svoj imunski sistem z oljem iz črne kumine, katero že tisočletja uporabljajo v različnih kulturah kot naravni pripomoček in kot prehrambeni dodatek za ohranjanje dobrega zdravja, počutja in lepote. Najstarejše zapisane reference o črni kumini so iz hebrejske knjige Starega Testamenta, celo prerok Mohamed je rekel: "Uporabljajte stalno črno kumino, ker je zdravilo za vse bolezni, razen smrti."

Olje iz črne kumine vsebuje preko 100 biokemičnih komponent, mineralov in vitaminov. V sestavi olja je približno 21 % aminokislin, 38 % ogljikovih hidratov, 35 % rastlinskih maščob in olj. Aktivne sestavine so nigellone, timokinon, linolenska kislina, kalcij, kalij, železo, cink, magnezij, selen, vitamin A, vitamin B, niacin, vitamin C ...

Olje iz črne kumine je naravni anti-histaminik in je primeren za različne vrste bolezni, saj uravnava imunski sistem, zdravi akne, bolezni kože, razne alergije, astmo, visok krvni pritisk, impotenco, prehlad in kašelj, hemeriode, žolč, glavobol, oteženo koncentracijo, pri sladkorni bolezni in težavih s sklepih, preprečuje razmnoževanje rakavih celic (50 % upočasnjuje), pospešuje nastanek celic kostnega mozga za 250 %, deluje proti glivicam, za izboljšanje prebave in izločanjem, deluje protidepresivno, proti krčom, znižuje visok krvni pritisk, obnavlja dihalni sistem, ščiti jetra ter še mnogo več.

Raziskave kažejo, da ima olje črne kumine ogromen uspeh v proti-tumorni terapiji brez negativnih stranskih učinkov običajne kemoterapije, saj poveča rast celic kostnega mozga za kar 250 % in zavira rast tumorja za 50 %, stimulira imunske celice in poveča tvorbo interferona, ki ščiti celice proti uničujočemu učinku virusov. Olje se lahko tudi uporablja pri različnih alergijskih obolenjih, izkušnje zdravnikov so pokazale, da je 70 % bolnikov z alergijami (tudi alergija na cvetni prah in hišni prah), ozdravelo z uživanjem olja črne kumine.

Uporaba olja črne kumine je običjano 1 do 2 čajni žlički na dan, lahko pa se uporablja tudi kot mazilo ali pa v številnih kombinacijah.

Na primer za astmo, alergije, kašelj, bronhitis, vnetje sinusov, prehlad, kronični prehlad se priporoča: Pripravite 1/2 skodelico tople vode, dodajte eno žličko medu in 1/2 čajne žličke olja črne kumine, dobro zmešajte in pijte dvakrat dnevno, zjutraj pred zajtrkom in zvečer po večerji. Terapijo izvajajte 40 dni.
Za bolečine v prsih in težave z želodcem se priporoča: Pripravite si mešanico 1/2 čajne žličke olja črne kumine in skodelico mleka ter jo zaužijte dvakrat dnevno. Terapijo ponavljajte 3 dni.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 14 Jul 2017 18:54    Naslov sporočila: 100% olje črne kumine Odgovori s citatom

100% olje črne kumine - naravni vir vitamina E.



Olje črne kumine je pridobljeno iz Nigella sative ali črne kumine, ki jo v Sloveniji poznamo tudi kot zamorska kumina ali navadna črnika. Olje črne kumine in njena semena se v kulinariki in kozmetiki uporablja že več kot 3000 let. Izvira iz Indije, v 21. stoletju pa jo najdemo po celem svetu.

https://www.bioforma.si/olje-%C4%8Drne-kumine?gclid=CLa-4_CqidUCFVIW0wodnKIA0g

https://www.bioforma.si/olje-%C4%8Drne-kumine?gclid=CLa-4_CqidUCFVIW0wodnKIA0g
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group