ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Izkušnje s samozdravljenjem

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2018 18:21    Naslov sporočila: Izkušnje s samozdravljenjem Odgovori s citatom

Izkušnje s samozdravljenjem


klikni na link


http://www.seniorji.info/forum/viewtopic.php?f=21&t=48&start=20

POGOSTE BOLEZNI IN NJIHOVO ZDRAVLJENJE
Dobro je vsaj enkrat na mesec narediti očiščevalno kuro za telo. Vso zelenjavo kar jo imamo (več jo je boljši bo učinek), z dodatkom veliko čebule skuhamo v vodi, solimo in nič ne zabelimo.

AFTE
To so razjede ki se največ pojavljajo v ustih. Za izpiranje uporabljamo čaje od poprove mete, timijana, srčne moči. V lekarnah dobimo APG (to so kapljice s katerimi mažemo razjede).
Borovnice uporabljamo za izpiranje, zlato rozgo pa za grgranje.

HORMONSKE TEŽAVE
Hormonske težave povzroča pomanjkanje hormona estrogena. Nadomestek je v lanenem semenu, storžih hmelja, sezamovem semenu, soji, črni detelji (cveti modro)

HERPES
Propolis je zelo dober za mazanje herpesa, okisana voda, tekoči puder.

MIGRENA
Rožmarin, baldrijanove korenine, vrbova skorja, sivka.

POZABLJIVOST
Ko pridemo v srednja leta, moramo sprejeti dejstvo, da velikokrat kaj pozabimo. Vse težave so problem s prekrvavitvijo, Vzrok težavam je slaba prekrvavitev, slab dotok kisika v možgane. Zato uporabljamo zelišča, ki pospešujejo prekrvavitev (lakota, rožmarin, rman, zlata rozga, kopriva).
Ta zelišča lahko uporabljamo vsa skupaj ali pa ne, odvisno od tega, koliko jih imamo doma.

POVIŠANA TELESNA TEMPERATURA
Povišana telesna temperatura je znak, da se nekaj dogaja v telesu. Do 37 stopinj je še normalna, ker je ta temperatura obrambni mehanizem telesa. Visoka temperatura preprečuje, da se bakterije množijo, zato ni dobro zbijati temperature s tabletami. Če je več kot 38 stopinj, uporabljamo čaje (bezeg, lipa, ki pospešujejo potenje in izločanje vode), sok rdeče pese ali obkladki iz krompirja.
Pri zelo veliki vročini, predvsem pri otrocih (temperatura je lahko tudi do 42 stopinj), možgani ne dobivajo kisika in pride do vročinskih krčev. V takih primerih otroka damo v kad z mrzlo vodo, lahko ga celega zavijemo v mrzlo rjuho, ali pa mu damo mrzle obkladke na noge (če samo noge namočimo v vodo, ki je mrzla, bo pomagalo).
Pri zelo visokih temperaturah pa tudi pokličemo zdravnika. Pri visokih temperaturah nikakor piti alkohola, ker lahko povzroči smrt.

PREHLADI
Za preventivo lahko veliko naredimo, pripravimo si tinkture in čaje (kopriva, regrat, rman, tropotec), trobentica, slez, vijolica, papeževa sveča ali lučnik, preslica (za dihala), žajbelj, pljučnik- celo rastlino, bezeg, čebula, janež, slezenovec. Lahko si tudi pripravimo sirupe iz teh zelišč.
Priprava: 1/2 lučnika + 1/2 trobentice (korenine ).

http://www.seniorji.info/forum/viewtopic.php?f=21&t=48&start=20
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group