ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Keglove vaje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2008 00:05    Naslov sporočila: Keglove vaje Odgovori s citatom

Keglove vaje

Tako ženske kot moški imajo skupino mišic, ki jim rečemo mišice medeničnega dna.

Te mišice lahko po porodu, po operaciji, pri prekomerni teži ali s staranjem izgubijo svoj mišični tonus.

To se lahko pokaže kot inkontinenca (nekontrolirano uriniranje - npr. pri kihanju, kašljanju), hemeroidi, bolečina v križu, nekontrolirano uhajanje blata, zmanjšan užitek pri spolnih odnosih in prehitra ejakulacija.

V 40. letih prejšnjega stoletja je ginekolog, dr. Arnold Kegel, ugotovil, da močnejše mišice medeničnega dna pomagajo pacientkam, ki imajo težave z nekontoliranim uriniranjem (stresno inkontinenco) po porodu.

Gre za preproste vaje krčenja in sproščanja mišic medeničnega dna. Pacientke, ki so njegove vaje izvajale, pa so kmalu spoznale, da imajo tudi presenetljiv stranski učinek - ženska, ki izvaja te vaje lažje ter intenzivneje doživi orgazem.

Kaj in kje so mišice medeničnega dna?

Mišice medeničnega dna podpirajo mehur in črevo, pri ženskah pa tudi vagino in maternico. Če te mišice oslabijo, potem ne morejo več svoje funkcije in položaj organov v telesu se spremeni, kar privede do vseh že naštetih težav.

Lociranje pravih mišic

Najlažji način, da ugotovimo, katere so te mišice je, da pri uriniranju poskusite zadržati curek urina, drugi način je tudi ta, da vstavite prst v vagino (pri ženskah) ali anus (pri moških) in poskusite pokrčiti mišice tako, da prst stisnete.
Pri tem morajo ostati trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene.

Če vam uspe zadržati curek oz. stisniti prst, potem veste o katerih mišicah je tu govora. Prav te mišice so tiste, ki se krčijo med orgazmom.

Vaj nikoli ne izvajajte med uriniranjem, kajti to lahko privede do infekcije sečil, prav tako lahko nepravilno izvajanje (krčenje trebušnih, stegenskih in zadnjičnih mišic) stanje še poslabša!

Izvajanje keglovih vaj

- Začnite tako, da najprej izpraznete mehur
- Pokrčite mišice medeničnega dna
- Nato mišice popolnoma sprostite
- Vajo ponovite 10 x, trikrat na dan (zjutraj, popoldne in zvečer)


Vajo izvajajte s kratkimi, hitrimi intervali krčenja in sproščanja (2 sekundi) in dolgimi (5 ali 10 sekund).

Vajo lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli, saj je neopazna. Lahko jo izvajate stoje, sede ali leže.

Že po štirih tednih večina opazi izboljšanje, znatno izboljšanje pa se lahko pokaže tudi šele po 3 mesecih vadbe.

Pravilna vadba

Če ob izvajanju vaje začutite kakršnokoli neugodje, bolečine v trebuhu ali križu, potem jo najbrž izvajate napačno.

Ne poskušajte pospeševati procesa s tem, da bi povečali število ponovitev vaje ali podaljšali čas krčenja mišic, saj lahko to privede do nasprotnega učinka - mišične utrujenosti in še večjih težav z inkontinenco!

Pri vajah lahko uporabite tudi vaginalne kroglice, saj boste tako še bolj čutile, kdaj krčite prave mišice, pri tam pa zraven še uživale.

Pravilno izvajanje keglovih vaj pri 50 do 80 odstotkih ljudi izboljša težave, povezane z ohlapnimi mišicami medeničnega dna.

Pozitivni učinek keglovih vaj pri ženskah:

- čvrstejše mišice medeničnega dna
- izboljšanje stanja inkontinence
- več užitka med spolnimi odnosi
- intenzivnejši orgazem



Pozitivni učinek keglovih vaj pri moških:

- izboljšanje težav s prehitro ejakulacijo
- orgazem brez ejakulacije
- intenzivnejši, celo večkraten orgazem
- čvrstejše mišice, ki podpirajo moda (zato se testisi "dvignejo" višje)



Kadarkoli in kjerkoli


Vaje lahko resnično izvajate kjerkoli in kadarkoli, med gledanjem vaše priljubljene nadaljevanke, zjutraj v postelji, preden vstanete, med vožnjo, v banki, med likanjem, kuhanjem, telefoniranjem, čakanjem v vrsti...

Najlažje vam bodo vaje prišle v navado, če jih boste izvajali med vsakodnevnimi opravili.

Poskusite tudi z vaginalnimi kroglicami!

Ob redni vadbi bodo uspehi opazni v nekaj tednih, vaša vztrajnost pa bo bogato poplačana z vsemi pozitivnimi učinki, večjim užitkom pri spolnih odnosih in intenzivnejšim doživljanjem orgazma, kar pa bo pomembno vplivalo tudi na vašo samozavest in izboljšalo kvaliteto življenja.


LP Roža
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2008 00:15    Naslov sporočila: PC MIŠICA Odgovori s citatom

PC MIŠICA

Zakaj trenirati PC mišico? Razvita PC mišica (mišica ki nadzoruje ejakulacijo) omogoča večji nadzor nad prezgodnjo ejakulacijo. Penis izgleda bolj "mišičasto". Sposobnost doseči JEKLENO TRDE erekcije, kadarkoli želite. Izboljšan pretok krvi in s tem povečana velikost, sposobnost ter občutljivost penisa. Drastično izboljšana spolna kondicija. Povečanje količine sperme. Izboljšan pretok urina. Sposobnost večih orgazmov brez utrujenosti. Dejansko lahko dobro razvita PC mišica reši znatno izboljša kvaliteto vašega življenja, saj imate večje možnosti da boste imeli v starosti dobro razvito in zdravo prostato. In seznam prednosti oz. koristi razvoja PC mišice je še znatno bolj obsežen. Ta vaja lahko zmanjša simptome impotence, ter številne druge spolne težave, ki so pogosto povezane s starostjo. Preprosta resnica je da je spolna impotenca ter veliko drugih spolnih težav posledica zelo šibke in slabo razvite PC mišice! Vaje za razvoj PC mišice so hitre. Vzele vam bodo samo nekaj minut in opravljate jih lahko kjerkoli. Treniranje PC mišice je izjemno lahko. Ni se potrebno naučiti nobenih novih gibov. Svojo PC mišico ste se naučili uporabljati že ko ste se kot otrok naučili hoditi na kahlico. Do sedaj se samo niste zavedali kako uporabljati PC mišico. PC vaje je možno izvajati skoraj brez truda, in če jih izvajate pravilno ne boste niti malce zadihani. Vaje za razvoj PC mišice so popolnoma nevidne za okolico, in jih lahko izvajate medtem ko se pogovarjate s stranko ali čistite avto, in nihče ne bo vedel da naskrivaj izboljšujete svoje seksualne sposobnosti in kontrolo nad ejakulacijo.
Zgodovina vaj za razvoj PC mišice:
Ime PC vaja izhaja iz mišice, ki jo pri tej vaji razvijate, imenovane pubično-trtična mišica (pubococcygeus). To mišico imajo tako moški kot ženske. Vaja pri kateri raztegujemo to mišico se imenuje tudi Keglova vaja. Ta vaja je dobila ime po znanem zdravniku imenovanem Dr. Kegel. PC vaje so izjemno lahke, najlažje med vsemi vajami v tem programu. Zagotavljamo vam da boste ob rednem izvajanju te vaje pridobili močno PC mišico, ter postali pravi Iron Man v postelji, sposobni ejakulacije takrat ko se bo VAM zahotelo.

Poiščite svojo PC mišico:
Preden lahko pričnete s treningom PC mišice, morate najprej vedeti kje se nahaja in kako jo najti. To je izjemno lahko. PC mišica je ista mišica, ki jo stisnete, ko prenehate urinirati. PC mišico je najbolje poiskati tako, da med uriniranjem (nekje na sredini) popolnoma ustavite pretok urina. Mogoče boste za to potrebovali nekaj poskusov, ker se včasih skrčijo ritne mišice, še posebej če med uriniranjem ne stojite razkoračeni. PC mišico nevede uporabljate že vse življenja, sedaj pa je čas da jo pričnete zavedno trenirati. PC mišico lahko najdete tudi tako, da ob trdi erekciji poskusite premikati vaš penis brez uporabe rok. Ko penis "zanihate" ste uporabili PC mišico.

Zapomnite si:

1. PC vaje morate izvajati vsaj 1-3 krat na dan. Lahko jih izvajate med čakanjem na avtobus, čakanjem na zeleno luč (med vožnjo) ali ob katerem koli drugi priložnosti.

2. Rezultati bi morali biti vidni takoj, vendar pa so večje spremembe opazne po nekaj tednih ali mesecih.

3. Med izvajanjem vseh vaj se vam ni potrebno vzdržati seksa, saj se med seksom dejansko poveča količina krvi v penisu kar pripomore k raztegovanju penisa.

4. Vseeno pa priporočamo krajši odmor med izvajanjem vaj ter spolnim odnosom, saj tako omogočite penisu da si malce spočije.

5. PC mišice ni potrebno trenirati v erekciji, lahko jo trenirati tudi, ko je vaš penis v mehkem stanju.

Kako delujejo PC vaje:

PC vaje, znane tudi kot Keglove vaje ojačajo pubično-trtično mišico (PC mišico), ki obdaja anus in prostato. PC mišica je odgovorna za izliv pri ejakulaciji. Krepitev in nadzor nad to mišico JE skrivnost moških, ki zdržijo zelo dolgo, ali imajo več zaporednih erekcij. Šibka PC mišica povzroča šibke erekcije, šibke ejakulacije, impotenco, prezgodnjo ejakulacijo in še kup ostalih težav. V bistvu je ta mišica tista, ki nadzoruje ejakulacijo oz. izliv sperme po semenovodu. Vaša sposobnost nadzora ejakulacije, trdnost erekcije ter zdravje prostate so VSE neposredno odvisne od tega kako pogosto boste izvajali vaje za krepitev PC mišice. Poleg tega ta mišica nadzoruje tudi stiskanje mišic med orgazmom. Ko boste razvili PC mišico, boste lažje nadzorovali pretok krvi, kar bo posledično vodilo tudi k povečanju penisa med erekcijo. Pri nekaterih ljudeh povečanje penisa zgolj s to vajo ne bo očitno, zaradi različnih telesnih tipov ljudi. Zato vam priporočamo da to vajo kombinirate z jelq vajo oz. molzenjem penisa. Dobro razvita PC mišica vam omogoča JEKLENO TRDNE erekcije, znatno poveča vašo spolno kondicijo (zdržite dalj časa) ter celo prepreči nastanek večine spolnih težav, ki doletijo vsakega moškega med staranjem.

KOMBINIRANE KEGLOVE VAJE

1. Poiščite PC mišico.

2. Stisnite in sprostite vašo PC mišico približno 12-20 krat.

3. Pri zadnjem stisku zadržite PC mišico skrčeno približno 10 sekund.

4. Počivajte 1 minuto.

5. Opravite 2 ali 3 seta ponovitev, med vsakim setom počivajte 1 minuto.

Stalna vadba bo zagotovila jekleno trdo erekcijo, vsakič ko si VI to želite, poleg tega pa vam bo omogočila tudi sposobnost zavestnega zadrževanja vašega orgazma za poljuben čas.

LP Roža
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 30 Maj 2008 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Staro, a za nekatere novo. S preprostimi vajami bodo ženske postale pohotnejše, moški pa bodo doživeli orgazem brez izliva!

Ženske z močnimi mišicami lahko med seksom z njimi silovito oprimejo penis. Oba ljubimca zelo uživata, saj se zaradi prepleta živčnih končičev bolj začutita.

Mišice medeničnega dna so izvor spolne energije, zato jih je pametno ohranjati v formi. Mišično maso izgubljajo po porodu, operaciji, s starostjo ali če se močno zredimo. Podpirajo črevo, danko, sečnico in mehur, pri ženskah tudi maternico in vagino, pri moških pa še penis in moda.

Nova dimenzija spolnosti

Ženske, ki imajo otroke, se praviloma naučijo Keglovih vaj, s katerimi si okrepijo vaginalne mišice, po drugi strani pa jih večina moških ne pozna oziroma so prepričani, da so primerne zgolj za njihove lepše polovice. Nekdo me je celo nekoč vprašal, ali jih moški sploh imajo. Seveda jih imajo in njihova krepitev ima tudi zdravstvene učinke. Prav tako lahko Keglove vaje spolnosti dodajo novo dimenzijo.
Moški, ki imajo močne medenične mišice, namreč lažje nadzorujejo izliv in doživijo bolj intenziven orgazem. Tudi erekcija je močnejša, prav tako pa imajo manj težav s prostato.
Zasluge za odkritje Keglovih vaj gredo Arnoldu Keglu, ki je v 40. letih prejšnjega stoletja ugotovil, da razvite mišice PK pomagajo ženskam s težavami zaradi nenadzorovanega uriniranja. Pacientke, ki jih je zdravil, so bile navdušene nad pozitivnimi stranskimi učinki vaj.

Z močno medenično mišico lahko tudi ustavite izliv po orgazmu (da ne bo pomote – izliv in orgazem sta dva različna procesa!). Ko začutite, da ste tik pred izlivom, se morate osredotočiti in močno stisniti mišice, da ustavite semensko tekočino in kljub temu doživite orgazem. Lahko si pomagate tudi tako, da tik pred izlivom s prsti pritisnete na mesto, kjer je mišica, in s tem ustavite izliv. Vrhunec brez izliva poveča slo in vas nabije z energijo, tako da po seksu ne boste več zaspani in izčrpani.

Tudi ženske postanejo bolj dovzetne za spolne dražljaje, lažje doživijo orgazem, v starosti pa imajo manj težav z nenadzorovanim uriniranjem.

Kako jih začutim?

Mišice medeničnega dna najlažje začutite, če spijete več velikih kozarcev vode, nato pa na stranišču pri uriniranju med praznjenjem mehurja curek seča večkrat ustavite. Lahko si pomagate tudi, če ženske vstavite prst v vagino, moški pa v anus in ga skušate z napenjanjem mišic stisniti.

Tako moški kot ženske bodo z izvajanjem Keglovih vaj občutili večjo spolno slo. Ženske si lahko pomagajo z vaginalnimi kroglicami, s katerimi bodo začutile, katere mišice se napenjajo, obenem pa bodo še uživale.

Kako naj delam vaje?


Ko odkrijete medenične mišice, bi jih morali dnevno trenirati. Najbolje je, če vajo ponavljate trikrat dnevno, zjutraj, opoldne in zvečer, pri čemer mišice stisnite vsaj desetkrat. Ne bo vam žal, morate se le spomniti nanje, pa četudi v vrsti na banki, med vožnjo v avtomobilu, med dolgočasnim sestankom ali med poslušanjem glasbe. Skratka, pri popolnoma vsakdanjih opravilih in nihče ne bo vedel, zakaj se nasmihate ''kar tako v tri dni''.

Celotna vadba je sestavljena iz stiskanja, sproščanja in potiskanja navzdol, preden spet napnete mišice. Sprva so intervali krajši, nato pa vse daljši. Ko osnovno vadbo že obvladate, boste lahko trenirali vsako mišico posebej, kar je zelo zabavno. Prav tako se lahko naučite sprostiti mišice po lastni volji, s čimer boste podaljšali čas pred izlivom.

Ob izvajanju Keglovih vaj bi morali občutiti ugodje, če ga ne, vaj ne delate pravilno. Nikakor pa ne hitite, saj lahko dosežete nasprotni učinek. Za izvajanje osnovne vaje morate izprazniti mehur, stisniti mišice za par sekund in jih nato sprostiti. Priporočam vam, da se pred vajo osredotočite na genitalije. Za začetek je dovolj, če mišice pokrčite za pet sekund (če ne zdržite, skušajte mišice napeti za dve sekundi), nato pa jih popolnoma sprostite za sekundo.

Moški, ki zna doživeti vrhunec brez izliva, po seksu ni izčrpan in zaspan. In spolne dogodivščine se lahko začnejo še enkrat od samega začetka!

Ko obvladate prvo vajo, se lahko začnete igrati: najprej mišice stisnite za pet sekund in jih sprostite za sekundo, nato jih spet pokrčite za sekundo in jih sprostite za sekundo, potem pa jih vnovič stisnite za sekundo in jih popolnoma sprostite za deset sekund. Zahtevna vaja, ki pa vas bo nagradila, je tudi, če mišice samo malo stisnete za pet, nato jih še bolj pokrčite za pet, potem pa jih napnete do konca in držite še pet sekund. Po stiskanju mišice rahlo sprostite za pet, nato še malo spet za pet, na koncu pa jih popolnoma sprostite za pet sekund. Ponovitev naj bo vedno deset.

Prvi rezultati naj bi bili vidni po približno treh tednih. Občutili jih boste vi in vaš partner ali partnerka. Zagotovo bo tako zadovoljen, da vas bo vprašal, v čem je skrivnost. Zaupajte mu jo, ne bo vam žal …
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjanfleksi
Član


Pridružen/-a: 01.08. 2008, 22:19
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: 01 Avg 2008 22:47    Naslov sporočila: Potrebujete bolj podroben opis vaj? Odgovori s citatom

http://vecjipenis.blogspot.com/

Preberite si podrobnejša navodila kako povečati penis in zadrževati erekcijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
axl



Pridružen/-a: 25.10. 2010, 10:18
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2010 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Po izvajanju keglovih vaj dostikrat začutim bolečino v mehurju. Zanima me kaj delam narobe???

ze vnaprej hvala za odgovor

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4467
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2010 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

axl je napisal/a:
Pozdravljeni

Po izvajanju keglovih vaj dostikrat začutim bolečino v mehurju. Zanima me kaj delam narobe???

ze vnaprej hvala za odgovor

lp


Spoštovani !

Če ob izvajanju vaje začutite kakršnokoli neugodje, bolečine v trebuhu, mehurju ali križu, potem jo najbrž izvajate napačno.

Ne poskušajte pospeševati procesa s tem, da bi povečali število ponovitev vaje ali podaljšali čas krčenja mišic, saj lahko to privede do nasprotnega učinka - mišične utrujenosti in še večjih težav z inkontinenco!
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gmajnalj



Pridružen/-a: 09.11. 2010, 18:13
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 09 Nov 2010 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem poskusila z vsemi vajami in uporabila te vaginalne kroglice in bilo je super.
_________________
Poredni zajček|http://www.poredni-zajcek.si/lubrikanti
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group