ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Citafort 5 & Helex 0,25mg

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nski



Pridružen/-a: 13.12. 2011, 14:57
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 15:11    Naslov sporočila: Citafort 5 & Helex 0,25mg Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Danes sem bil pri svoji doktorici in mi je predpisala omenjene tablete za anksioznost in depresijo. O izkušnjah s tableti sem za helex že bral na internetu, za Citafort 5 pa ne najdem čisto 0. Zanima me ali je kdo, ki uporablja Citafort 5 tablete in kakšne imate izkušnje z njimi?

Lp, Nino!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 15:35    Naslov sporočila: Re: Citafort 5 & Helex 0,25mg Odgovori s citatom

nski je napisal/a:
Pozdravljeni.

Danes sem bil pri svoji doktorici in mi je predpisala omenjene tablete za anksioznost in depresijo. O izkušnjah s tableti sem za helex že bral na internetu, za Citafort 5 pa ne najdem čisto 0. Zanima me ali je kdo, ki uporablja Citafort 5 tablete in kakšne imate izkušnje z njimi?

Lp, Nino!



Spoštovani !

Zdravilo Citafort vsebuje escitalopram in se uporablja za zdravljenje depresije (epizod velike depresije) in anksioznosti (na primer panične motnje z agorafobijo ali brez nje, socialne anksiozne motnje, generalizirane anksiozne motnje [dolgotrajnega občutka tesnobe in zaskrbljenosti] in obsesivno-kompulzivne motnje [obsesivnih misli ali obsesivnega vedenja]).
Zdravilo Citafort spada v skupino zdravil, imenovano selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina (SSRI). Ta zdravila delujejo na serotoninski sistem v možganih, tako da povečujejo raven serotonina. Motnje v serotoninskem sistemu se smatrajo kot pomemben dejavnik pri razvoju depresije in z njo povezanih motenj.


Pri jemanju zdravila Citafort natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Zdravilo Citafort lahko jemljete s hrano ali brez nje. Tablete vzemite s kozarcem vode.

Samo za Citafort 10 mg: Če je potrebno, lahko tablete razdelite na dve enaki polovici.
Samo za Citafort 15 mg: Če je potrebno, lahko tablete razdelite na tri enake dele.
Samo za Citafort 20 mg: Če je potrebno, lahko tablete razdelite na enake četrtine in polovice.

Odrasli
Depresija:
Običajen odmerek je 10 mg enkrat dnevno. Vaš zdravnik lahko odmerek poveča na največ 20 mg dnevno.

Panična motnja:
Začetni odmerek v prvem tednu zdravljenja z zdravilom Citafort je 5 mg enkrat dnevno, ki mu sledi zvišanje na 10 mg dnevno. Zdravnik lahko poveča odmerek do največ 20 mg na dan.

Socialna anksiozna motnja/socialna fobija:
Običajni priporočeni odmerek zdravila Citafort je 10 mg enkrat dnevno. Zdravnik lahko odmerek bodisi zmanjša na 5 mg na dan bodisi poveča do največ 20 mg na dan, odvisno od tega, kako se odzivate na zdravilo.

Dolgotrajni občutek tesnobnosti in nelagodja (generalizirana anksiozna motnja):
Začetni odmerek je 10 mg enkrat dnevno. Zdravnik lahko poveča odmerek do največ 20 mg na dan.

Obsesivne misli ali obsesivno vedenje (obsesivno-kompulzivna motnja):
Začetni odmerek zdravila Citafort je 10 mg enkrat dnevno. Zdravnik lahko poveča odmerek do največ 20 mg na dan.

Starejši bolniki (starejši od 65 let)
Običajen začetni odmerek je 5 mg enkrat dnevno. Treba je uporabiti manjši največji odmerek. Prosimo, da se pogovorite s svojim zdravnikom.

Otroci in mladostniki (mlajši od 18 let)
Zdravila Citafort se otrokom in mladostnikom ne sme dajati (glejte poglavje 2 »Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Citafort«).

Trajanje zdravljenja

Lahko bo potrebno nekaj tednov, preden se boste začeli počutiti bolje. Kljub temu, da bo moralo preteči še nekaj časa, preden boste občutili kakršnokoli izboljšanje, morate z jemanjem zdravila Citafort nadaljevati.

Odmerka svojega zdravila ne spreminjajte, ne da bi se pred tem posvetovali s svojim zdravnikom.

Z jemanjem tablet nadaljujte tako dolgo, kot je priporočil vaš zdravnik. Če z zdravljenjem prenehate prekmalu, se simptomi lahko ponovijo. Priporočljivo je, da z zdravljenjem nadaljujete še najmanj šest mesecev po tem, ko se spet počutite bolje.
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Citafort, kot bi smeli
Če ste vzeli prevelik odmerek zdravila Citafort, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali se odpravite na oddelek za nujno zdravniško pomoč najbližje bolnišnice. Tako ravnajte tudi v primeru, ko ni nobenih znakov nevšečnosti. Nekateri izmed simptomov, ki se lahko pojavijo, so: omotica, tresenje, vznemirjenost, epileptični napadi, koma, slabost, bruhanje, motnje srčnega ritma, znižan krvni tlak in spremembe v ravnovesju tekočine in soli v telesu. Ko se odpravljate k zdravniku ali v bolnišnico, s seboj vzemite škatlico zdravila Citafort.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Citafort
Ne vzemite dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljen odmerek. Če dejansko pozabite vzeti odmerek zdravila in se tega spomnite, še preden greste spat, odmerek zdravila nemudoma vzemite. Naslednji dan nadaljujte z jemanjem zdravila ob predvidenem času. Če pa se tega spomnite šele ponoči ali naslednji dan, izpuščenega odmerka ne vzemite, temveč nadaljujte z jemanjem zdravila ob običajnem času.

Če ste prenehali jemati zdravilo Citafort
Z jemanjem zdravila Citafort ne smete prenehati, dokler vam tega ne naroči vaš zdravnik. Ko zaključujete zdravljenje, je priporočljivo, da odmerek zdravila Citafort postopoma zmanjšujete v časovnem obdobju nekaj tednov.

Ob zaključku zdravljenja z zdravilom Citafort, še posebno če ste jemanje zdravila prenehali nenadno, lahko občutite odtegnitvene simptome. Ti se pogosto pojavijo ob prenehanju zdravljenja z zdravilom Citafort. Tveganje je večje, kadar se je zdravilo Citafort uporabljalo dalj časa ali v velikih odmerkih, ali pa kadar se odmerek zmanjšuje prehitro. Večina ljudi simptome občuti kot blage, v dveh tednih pa sami od sebe prenehajo. Vendar pa so pri nekaterih bolnikih lahko ti simptomi močno izraženi oziroma lahko trajajo dlje časa (2 do 3 mesece ali dlje). Če se pri vas ob prenehanju jemanja zdravila Citafort pojavijo hudi odtegnitveni simptomi, se posvetujte s svojim zdravnikom. Vaš zdravnik vam bo morda naročil, da začnete zdravilo jemati ponovno in da nato odmerke zmanjšujete bolj počasi.

Odtegnitveni simptomi vključujejo: omotico (občutek nestabilnosti ali motenj v ravnotežju), občutke mravljinčenja, pekoče občutke in (manj pogosto) občutke električnih dražljajev, ki se lahko pojavljajo tudi v glavi, motnje spanja (zelo žive sanje, nočne more, nezmožnost spanja), občutek tesnobe, glavobol, slabost (navzea), znojenje (vključno z znojenjem ponoči), občutek nemira ali vznemirjenosti, tresenje (drhtavica), občutek zmedenosti ali neorientiranosti, občutek čustvene nestabilnosti ali razdražljivosti, drisko (mehko blato), motnje vida, hitro ali močno bitje srca oziroma razbijanje srca (palpitacije).

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


- Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila, ima lahko tudi zdravilo Citafort neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Neželeni učinki so na splošno blagi in običajno izginejo po nekaj tednih zdravljenja. Prosimo, da se zavedate, da so številni izmed teh učinkov lahko tudi simptomi vaše bolezni in bodo prenehali, ko se boste začeli počutiti bolje.

Če med zdravljenjem opazite, katerega izmed spodaj navedenih neželenih učinkov, se nemudoma odpravite k svojemu zdravniku ali v bolnišnico:
Občasni (pojavijo se pri 1 do 10 bolnikih od 1.000 bolnikov)

nenormalne krvavitve, vključno s krvavitvami v prebavilih (gastrointestinalne krvavitve)
Redki (pojavijo se pri 1 do 10 bolnikih od 10.000 bolnikov)

otekanje kože, jezika, ustnic ali obraza, ali težave z dihanjem ali požiranjem (alergijska reakcija)
visoka telesna temperatura, vznemirjenost, zmedenost, drgetanje in nenadno krčenje mišic, ki so lahko znaki redkega stanja, znanega kot serotoninski sindrom
Neznana pogostnost (pogostnosti iz razpoložljivih podatkov ni mogoče oceniti)

težave pri odvajanju seča
epileptični napadi (krči), glejte tudi poglavje 2 »Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Citafort«
rumeno obarvanje kože in beločnice v očeh je znak okvare delovanja jeter / hepatitisa
Poleg zgoraj navedenih so poročali tudi o naslednjih neželenih učinkih:
Zelo pogosti (pojavijo se pri več kot 1 od 10 bolnikov)

slabost (navzea)
Pogosti (pojavijo se pri 1 do 10 bolnikih od 100 bolnikov)

zamašen nos ali izcedek iz nosu (sinusitis)
zmanjšan ali povečan apetit
tesnoba, nemir, nenormalne sanje, težave pri uspavanju, občutek zaspanosti, omotica, zehanje, tresenje, zbadanje oziroma ščemenje v koži
driska, zaprtje, bruhanje, suha usta
prekomerno znojenje
bolečine v mišicah in sklepih (artralgija in mialgija)
motnje spolnosti (zapoznela ejakulacija, težave z erekcijo, zmanjšanje spolne sle, pri ženskah lahko pride do težav pri doseganju orgazma)
utrujenost, povišana temperatura
povečana telesna masa
Občasno (pojavijo se pri 1 do 10 bolnikih od 1.000 bolnikov)

koprivnica, kožni izpuščaji, srbenje (pruritus)
škrtanje z zobmi, vznemirjenost/nemir, živčnost, napadi panike, zmedenost
motnje okusa, motnje spanja, omedlevica (sinkopa)
razširjene zenice (midriaza), motnje vida, zvonjenje v ušesih (tinitus)
izpadanje las
krvavitve iz nožnice
zmanjšanje telesne mase
hitro bitje srca
otekanje rok in nog
krvavitve iz nosu
Redko (pojavijo se pri 1 do 10 bolnikih od 10.000 bolnikov)

napadalnost, odtujitev od samega sebe ali posameznikovih lastnih občutij (depersonalizacija), oseba vidi stvari, ki jih v resnici ni (prividi)
počasno bitje srca
Neznana pogostnost (pogostnosti iz razpoložljivih podatkov ni mogoče oceniti)
Pri nekaterih bolnikih so opažali naslednje neželene učinke:

razmišljanje o samopoškodovanju ali samomoru, glejte tudi poglavje »Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Citafort«
znižanje ravni natrija v krvi (simptomi so slabost in slabo počutje z oslabelimi mišicami ali zmedenost)
omotica pri vstajanju v stoječ položaj zaradi nizkega krvnega tlaka (ortostatska hipotenzija)
nenormalne vrednosti testov jetrne funkcije (povečane ravni jetrnih encimov v krvi)
motnje gibanja (nehotni gibi)
boleče erekcije (priapizem)
motnje strjevanja krvi, vključno s krvavitvami v koži in sluznicah (ekhimoza) in nizka raven krvnih ploščic (trombocitopenija)
nenadno otekanje kože ali sluznic (angioedem)
povečanje količine izločenega seča (sindrom neustreznega izločanja antidiuretičnega hormona)
izločanje mleka pri ženskah, ki ne dojijo
obdobja pretirane veselosti, obenem pa ima oseba tudi veliko energije (manija)
Poleg tega je znano, da se številni neželeni učinki pojavljajo pri zdravilih, ki delujejo na podoben način kot escitalopram (zdravilna učinkovina v zdravilu Citafort). Ti učinki so:

nezmožnost mirnega sedenja ali stanja (akatizija),
pomanjkanje apetita (anoreksija),
povečano tveganje za zlome kosti.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.


Kaj vsebuje zdravilo Citafort

Ena tableta zdravila Citafort vsebuje 5 mg, 10 mg, 15 mg ali 20 mg zdravilne učinkovine escitaloprama (v obliki oksalata).
Pomožne snovi so:
Jedro tablete: laktoza monohidrat, mikrokristalna celuloza, premreženi natrijev karmelozat, hipromeloza, magnezijev stearat, koloidni brezvodni silicijev dioksid.
Obloga tablete: hipromeloza, makrogol 6000, titanov dioksid (E171), smukec.

Izgled zdravila Citafort in vsebina pakiranja
Citafort 5 mg:
Bele, okrogle, filmsko obložene tablete.
Citafort 10 mg:
Bele, ovalne, filmsko obložene tablete z razdelilno zarezo na eni strani.
Citafort 15 mg:
Bele, ovalne, filmsko obložene tablete z dvema razdelilnima zarezama na obeh straneh.
Citafort 20 mg:
Bele, okrogle, filmsko obložene tablete s križno razdelilno zarezo na obeh straneh.

Zdravilo Citafort je na razpolago v naslednjih velikostih pakiranj:




Način izdaje zdravila

Predpisovanje in izdaja zdravila je le na recept.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom
Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana Slovenija

Izdelovalci

Lek farmacevtska družba d. d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana Slovenija
Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben, Nemčija
Salutas Pharma GmbH, Dieselstrasse 5, 70839 Gerlingen, Nemčija
LEK S.A., Ul. Domaniewska 50 C, 02-672 Warszawa, Poljska
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 15:50    Naslov sporočila: Helex 0,25mg Odgovori s citatom

Helex 0,25mg

Anksioznost ali anksioznost s simptomi depresije

Terapevtske indikacije

• Anksiozna stanja s simptomi depresije ali brez njih.

Simptomi anksioznih stanj se kažejo v obliki tesnobnosti, napetosti, strahu, bojecnosti,
nemira, slabe koncentracije, razdražljivosti, nespecnosti in/ali avtonomne hiperaktivnosti, ki
lahko povzroca razlicne telesne težave.

Depresivni simptomi, ki se lahko pojavljajo pri bolnikih z anksioznimi stanji, se kažejo kot
depresivno ali disforicno razpoloženje, izguba zanimanja ali zadovoljstva, zmanjšana
energija, psihomotoricni nemir.

• Anksiozna stanja in mešana anksiozno-depresivna stanja, ki spremljajo organska
obolenja.

• Panicne motnje.


Odrasli:
0,25 do 0,5 mg 3-krat na
dan

Starejše osebe:
0,25 mg 2- do 3-krat na
dan

Če se že pri zacetnih odmerkih pojavijo neželeni ucinki, je treba odmerek zmanjšati.
Zdravljenje z alprazolamom ukinjamo postopoma; ob naglem prenehanju se namrec lahko pojavijo odtegnitveni simptomi. Ti simptomi so lahko blažje disforicne reakcije, nespecnost, pa tudi hudi simptomi, kot so krci v mišicah in trebuhu, bruhanje, potenje,
tremor in konvulzije. Postopno odtegovanje je dolgotrajno. Ce npr. bolnik jemlje 0,5 mg .. zjutraj, 0,5 mg opoldne in 1 mg zvecer, priporocajo, da se dnevni odmerek vsake tri dni
zmanjša za najvec 0,25 mg.
Nekateri priporocajo zmanjševanje dnevnega odmerka ne glede na višino dnevnega
odmerka za 0,5 mg vsake tri dni. Ce se pojavijo znacilni odtegnitveni simptomi, je treba
ponovno vzpostaviti prejšnjo shemo odmerjanja do stabiliziranja bolnika, nato pa zaceti s še
postopnejšim zmanjševanjem dnevnih odmerkov.
Bolniki, ki jemljejo dnevne odmerke alprazolama, vecje od 4 mg, imajo pri zmanjševanju
odmerkov vec težav.
Nadzorovane pomarketinške študije so pokazale, da dolžina jemanja (do 6 mesecev) pri
bolnikih s panicnimi napadi ni znacilno vplivala na odtegnitvene simptome.
4.3 Kontraindikacije
Helex je kontraindiciran pri bolnikih, ki so preobcutljivi za alprazolam ali za druge
sestavine zdravila in za druge benzodiazepine, imajo miastenijo gravis, akutni glavkom z
ozkim zakotjem ali hudo dihalno odpoved.


Posebna opozorila in previdnostni ukrepi

Alprazolama ne priporocamo za zdravljenje bolnikov s primarnimi znaki depresije v obliki
psihomotoricne zavrtosti, z bipolarno depresijo in bolnikov s psihoticnimi simptomi.
Ne priporocamo ga za zdravljenje bolnikov, ki imajo hujše oblike depresije s
samomorilnimi mislimi. Na zacetku zdravljenja je tveganje samomora vecje, zato je vse
depresivne bolnike potrebno nadzirati.
Zelo previdno ga dajemo bolnikom z jetrnim ali ledvicnim odpovedovanjem ali z moteno
dihalno funkcijo.
Pri dolgotrajnejšem rednem jemanju benzodiazepinov (dlje kot štiri tedne), tudi
alprazolama, se lahko razvijejo navajenost ter psihicna in telesna odvisnost. Še posebno
previdno ga dajemo bolnikom, za katere je znano, da so nagnjeni k zasvojenosti ali zlorabi
alkohola, psihoaktivnih snovi in zdravil.
Previdnost je potrebna tudi pri parkinsonizmu, porfiriji, pljucnih boleznih in pri zelo
oslabelih in izcrpanih bolnikih.
Dolgotrajnejše zdravljenje (vec kot štiri tedne) je treba prekiniti postopoma. Nagla prekinitev lahko sproži odtegnitveni sindrom. Po nenadni prekinitvi jemanja alprazolama so
opazili podobne abstinencne simptome kot pri barbituratih in alkoholu (konvulzije, tremor, abdominalne in mišicne krce, bruhanje, potenje). Hujši abstinencni simptomi se pojavijo pri
bolnikih, ki so jemali velike odmerke dlje casa. O blažjih abstinencnih simptomih (disforiji,
nespecnosti) so po nenadni prekinitvi jemanja, porocali pri bolnikih, ki so jemali
terapevtske odmerke benzodiazepinov vec mesecev.
Ob naglem prenehanju zdravljenja se lahko pojavi prehodno poslabšanje anksioznosti ali
nespecnosti (povratna anksioznost). Zato se pri dolgotrajnem jemanju izogibamo nenadni
prekinitvi zdravljenja in dnevne odmerke zmanjšujemo postopoma.

Varnost in ucinkovitost uporabe pri otrocih še nista dovolj raziskani, zato zdravilo v tej starostni skupini odsvetujemo.

Pri starejših bolnikih se povecajo možnosti za razvoj ataksije ali prevelike sedacije, zato jih
moramo zdraviti s cim manjšimi, a še ucinkovitimi odmerki.



Neželeni ucinki

Neželeni ucinki se navadno pojavijo na zacetku zdravljenja, v nadaljevanju pa izginejo.
Obicajno gre za okrepljene farmakološke ucinke, kot so omoticnost, zaspanost ali vrtoglavica.

Neželeni ucinki, ki se pojavijo pri manj kot 1 % bolnikov, so podobni neželenim ucinkom
pri vseh benzodiazepinih: distonija, motnje v koncentraciji, anoreksija, spominske motnje, izguba koordinacije, krci, sedacija, utrujenost, zapletajoc govor, zlatenica, mišicno-skeletna
nemoc, uhajanje ali zastoj seca in srbenje.

Kot pri vseh benzodiazepinih se izjemoma lahko pojavi paradoksna reakcija. V primeru simptomov kot so razdražljivost, mišicna spasticnost, nespecnost, nocne more ali blodnje
zdravljenje prekinemo.
Pri dolgotrajnejšem jemanju benzodiazepinov (dlje kot štiri tedne) se spremeni toleranca
zanje (bolniki za isti ucinek potrebujejo vse višje odmerke), lahko pa se razvijejo simptomi
psihicne in telesne odvisnosti. Psihicna odvisnost se kaže s stalno potrebo po jemanju
zdravila in izrazitim poslabšanjem psihicnega pocutja ob prekinitvi ali zmanjšanju odmerka.
Telesni znaki odvisnosti se kažejo kot izrazitejši odtegnitveni simptomi (anksioznost,
razdražljivost, nespecnost, utrujenost, tremor, mišicni krci, potenje, vrtoglavica, slabost) ob
vsakem poskusu zmanjšanja ali ukinitve odmerka. Nevarnost razvoja odvisnosti je vecja pri
jemanju velikih odmerkov in pri dolgotrajnem jemanju.
_________________
Lep pozdrav
Marjan


Nazadnje urejal/a marjan 13 Dec 2011 15:58; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nski



Pridružen/-a: 13.12. 2011, 14:57
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marjan hvala, navodila sem sicer prebral, ampak bi rad slišal izkušnje iz prve roke od uporabnikov teh tablet.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jwslo
moderator
moderator


Pridružen/-a: 02.06. 2011, 01:04
Prispevkov: 200

PrispevekObjavljeno: 13 Dec 2011 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nski je napisal/a:
marjan hvala, navodila sem sicer prebral, ampak bi rad slišal izkušnje iz prve roke od uporabnikov teh tablet.


Escitalopram vam je zdravnica predpisala za daljši čas, alprazolam pa po potrebi? Prvi vam ne bo delal težav, le postopno ga boste (na koncu zdravljenja) poskušali opustiti, če bo šlo, helexa pa se nikar ne navadite.

LP, Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kate



Pridružen/-a: 05.09. 2013, 08:15
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2013 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako živeti zdravo in manj stresno?
@life je odlična pot do zdravja in dobrega počutja. Smile
_________________
You can join us for best Pass4sure 350-029 dumps exam & oracle training solutions. Our wikipedia
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> ZDRAVILA / domača zdravila / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group